Onderhoud schapenleer

Schapenleren meubelen uit eigen stoffeerderij.
 

Hieronder treft u een uitleg over onderhoud van schapenleren meubelen.

 
 
Schapenleren meubelen worden handmatig gepatineerd. Hierdoor wordt de pigmentstructuur van schapenleer zichtbaar en verkrijgt het leer een unieke uitstraling. Schapenleer kenmerkt zich door zijn warme kleur en tekening in het leer. Dit is met rundleder niet te evenaren.
 
Leer is een natuurproduct, u zult ongetwijfeld nerven, littekens en oneffenheden in uw lederen meubel aantreffen. Dit hoort bij leder.
 
Schapenleer dient regelmatig met was of ledercreme behandeld te worden. Hierdoor blijft het leer soepel, en behoud het zijn kleur. 
Bij goed onderhoud zult u merken dat het leer een nog diepere en geleefde uitstraling zal gaan vertonen.**Schapenleren meubelen mogen nooit met water of schoonmaakmiddelen worden afgenomen.**
 
Werkwijze 
 
U wrijft de ledercreme of was met een draaiende beweging op het leer. Dit laat u ca. 30 minuten inwerken, om het vervolgens met een zachte doek weer uit te poetsen. U zult merken dat het leer hierdoor weer een mooie glans krijgt.
Deze behandeling adviseren wij ca. 4 x per jaar. Het zitkussen en de armleuningen dient u eens in de 2 maanden te behandelen.
 
Ledercreme en was is in onze winkel verkrijgbaar.
Top